دگزامتازون، داروی نجات دهنده بیماران مبتلا به کرونا برای فقیر وغنی
متخصصان بریتانیایی میگویند یک داروی ارزان و در دسترس میتواند جان بسیاری از مبتلایان عفونت کرونا را از مرگ نجات دهد.
متخصصان بریتانیایی میگویند یک داروی ارزان و در دسترس میتواند جان بسیاری از مبتلایان عفونت کرونا را از مرگ نجات دهد.
این پژوهشگران تجویز مقدارکم دگزامتازون برای درمان کرونای بیماران با شرایط وخیم را یک تحول بزرگ در درمان کرونا نامیدهاند. به گفته پژوهشگران این دارو، در کسانی که با دستگاه تنفس مصنوعی نفس میکشیدند، موارد مرگ را یک سوم و در کسانی که با اکسیژن کمکی نفس میکشیدند یک پنجم کاهش داده است.
هم اکنون این دارو یکی از داروهای موجود است که در تلاش برای یافتن درمان کرونا، در کارآزمایی وسیع در سراسر دنیا امتحان میشوند تا روشن شود آیا میتوانند بر کرونا موثر باشند یا نه.
پژوهشگران میگویند اگر این دارو از ابتدای شیوع کرونا در انگلستان استفاده شده بود ممکن بود جان پنج هزار نفر نجات داده می شد..
ارزانی و فراوانی این دارو بخصوص برای کشورهای فقیر که با کرونا دست و پنجه نرم میکنند امتیاز بزرگی محسوب می شود.
این دارو به صورت معمول برای کاهش التهاب در بسیاری از بیماریها و شرایط طبی استفاده میشود. دگزامتازون در متوقف کردن برخی آسیبهای مربوط به واکنش بیش از حد سیستم ایمنی به کرونا مفید است.
بر طبق آخرین آمارها از هر بیست نفری که به کرونا مبتلا می شوند ۱۹ نفر بهبودی می یابند و یک نفر به بیمارستان نیاز پیدا میکند. از آن تعداد بیمار نیازمند به بیمارستان بیشترشان درمان میشوند اما برخی به اکسیژن کمکی یا دستگاه تنفس مصنوعی نیاز میکنند. به نظر میرسد دگزامتازون به این بیماران که بیش از همه در خطر مرگ قرار دارند کمک میکند. از کسانی که به علت کرونا به دستگاه تنفس مصنوعی نیاز پیدا میکنند تقریبا نیمی زنده نمیمانند.
دگزامتازون در دو مدل قرص و وریدی موجود است که برای بیماران بدحال در ای سی یو از وریدی استفاده می شود اما برای بیمارانی با حال عمومی بهتر، می توان از قرص نیز استفاده نمود.